Haber

Dilan-Engin Polat’ın hikayesi nasıl başladı?

Dilan-Engin Polat çiftinin 2017 yılında ilk şirketini kurmadan önceki sabıka kayıtları ortaya çıktı. Dilan Polat hakkında 2014-2022 yılları arasında güveni kötüye kullanma, tehdit, bilişim sistemindeki bilgileri bozma ve kişisel verilere el koyma suçlarından beş soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmişti. Engin Polat ise 17 yaşındayken trafik güvenliğini tehdit eden trafik kazası ve alkollü araç kullanmak nedeniyle yaptığı kaza nedeniyle yargılanmaya devam ediyor.

MASAK raporuna göre Engin Polat, banka hesaplarına 2021-2023 yılları arasında 53 dönemde toplam 55.280.080 TL, 13.04.2023 tarihinde ise 40.000 ABD Doları ve 57.185 Avro yatırdı.

Sözcü yazar İsmail Saymaz, 2017’den sonra hızla büyüyen Polatlar şirketlerinin listesini yayınladı. Şirketlerin aile üyelerinin ortaklığıyla kurulduğuna dikkat çeken Saymaz, “Dilan Polat’ın kayyum atanan hanedanı” başlıklı yazısında çiftin para hareketlerini şu şekilde anlattı: :

“Rise And Shine, Milda Gayrimenkul, DP, Dilan Polat Hoşluk Kozmetik ve DLN’nin banka hesaplarından yüklü miktarda nakit çekildi. Paranın büyük bir kısmı Polat ailesiyle akrabalık ve iş ilişkisi olan kişiler tarafından çekildi. Ve neredeyse Çekilen tutarların tamamı aynı gün içerisinde aynı kişiler tarafından yapılmış olup, Engin Polat’ın banka hesabına ya da tek ortağı ve yöneticisi olduğu Milda Gayrimenkul’e yatırılmıştır.
Nakit yatırma ve çekme işlemlerine konu olan tutar 250 milyon TL’dir.

Biriken tutar gayrimenkul ve lüks araç alımına yönlendirildi. Mesela… Dilan Polat Güzellik, Rise And Shine ve DP’den çekilen 15.865.000 TL nakit dakikalar içinde Milda’ya yatırıldı. Ardından Milda’dan 5 milyon TL gönderilerek Tuzla’da gayrimenkul satın alındı.

Raporda, ‘Şirketin gayrimenkul satın almadan önce tek kişi tarafından üç farklı şirketten nakit çekilmesinin organize ve cazip olduğu değerlendiriliyor.’

Bir başka örnek: 29 Mayıs 2023’te Dipomed’den çekilen 5 milyon TL nakit, bir saat sonra 4.980.000 TL olarak Polat’ın hesabına yatırıldı. Polat iki gün sonra lüks bir araba aldı. Bu prosedür ‘suçtan kaynaklanan mal gelirlerinin aklanması’ olarak görülüyor.

200 MİLYON TL’LİK UYGULANMA FATURA

Firmaların mal alımlarına baktığımızda bunların büyük çoğunluğunun Polat ailesine bağlı tedarikçilerden yapıldığını görüyoruz. Ancak bu tedarikçilerin fiili olarak mal satın almayan, çalışanı olmayan, bankacılık işlemi yapmayan, belge düzenleme kayıtları geçersiz olan kurumlar olduğu belirlendi. Bu tür alımların toplamı 200 milyon TL’nin üzerindedir.

İnternet satışlarından elde edilen vergi matrahının düşürülmesi amacıyla sahte belge kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca gelen paranın 500 milyon TL’den fazlası internetten alışveriş yapanların yaptığı kredi kartı harcamalarından oluşuyor. Bu nedenle “kredi kartı dolandırıcılığı, yasa dışı bahis vb. şüpheler nedeniyle” bankalardan ve ödeme kuruluşlarından bilgi alınması istendi. (HABER MERKEZİ)

haber-tarsus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu